Preminuo DAMIR CAR – 9A4DC

Tužnim srcima javljamo svom članstvu Zajednice tehničke kulture Zadarske županije i HRS – a da je iznenada preminuo u 55. godini života prvi sin oca Nevenka i majke Mare naš dugogodišnji član DAMIR CAR- 9 A 4 D C u četvrtak 25.veljače,2021.

Radioamaterizmom počinje se baviti 1982 kada polaže i prvi radiooperatorski ispit.

R A D I O  K L U B  „Z A D A R“

9 A 1 B S T    9 A 6 V

               Tužnim srcima javljamo svom članstvu Zajednice tehničke kulture Zadarske županije i HRS – a da je iznenada preminuo u 55. godini života prvi sin oca Nevenka i majke Mare naš dugogodišnji član.

DAMIR CAR-  9 A 4 D C  u četvrtak 25.veljače,2021.Radioamaterizmom počinje se baviti 1982 kada polaže i prvi radiooperatorski  ispit ,završava srednju pomorsku školu u Zadru 1985 , smjer elektroničar za pomorske komunikacije,u Rijeci polaže za pomorskog telegrafistu,zatim plovi 32 mjeseca na brodovima RO JUGOTANKER i RO DALMATINSKA PLOVIDBA ,kao Hrvatski branitelj priključuje se HV početkom 1992.na održavanju radio veza elektronske opreme i uredjaja sve do 1995.Nakon Domovinskog rata radi u više tvrtki koje su mu u struci a posljedni posao zatekao ga je u OŠ  na Preku(otok Ugljan).Kao radio-amater sudjelovao je u svim aktivnostima kluba a tako i HRS-a.Najzanimljiviji rezultati su:u natjecanju CQ WW DX 2013.napravio Hrvatski rekord,2014. Ponovio rekord i osvojio 5 mjesto na svijetu i Europi,Na CQ WPX Contest 2014. Hrvatski rekord i Prvo mjesto na svijetu i Europi,zatim prvak na :IOTA 2002,IOTA2003.2015.godine dobitnik Godišnje nagrade HZTK.Posljednjih godina se naročito istaknuo vodjenjem podmlatka kluba iz osnovnih škola koji su uz njegovu pomoć već ostvarili zavidne rezultate kako u Hrvatskoj tako i svjetskim natjecanjima.Posebno je bio angažiran oko organizacije i dežurstva u SKEDOVIMA HRS-a oko situacije s COVID19 zarazom.

VY 73 DR OM 9A4DC  od svih članova kluba i radioamaterske zajednice,

Laka ti Hrvatska zemlja i počivao u miru Božijem !!!

Možda vam se svidi i ovo ...