ŠKOLE TEHNIČKE KULTURE

Zajednice zasebno i/ili u suradnji sa svojim udrugama i klubovima održava programe iz područja tehničkog stvaralaštva i tehničke kulture.

Pravo na sudjelovanje imaju djeca-članovi udruga tehničke kulture te nadarena djeca koja su postigla rezultate na državnim i županijskim natjecanjima iz prirodoslovno-matematičkog i tehničkog područja.

Škole tehničke kulture jedinstvene su škole tehničkih aktivnosti jer uključuje visoku razinu tehničkog opismenjavanja djece u različitim područjima tehničke kulture. Program i način rada razvijaju kreativnost, motoriku, razvoj kritičkog mišljenja i promatranja, lakše pamćenje, lakšu primjenu naučenog te samostalnost u istraživanju i zaključivanju. Tako se potiče kreativan rad, stvaralaštvo i svrsishodno angažiranje u slobodnom vremenu, te se stvara interes da kroz upoznavanje s radom udruga i sami u budućnosti vide svoje mjesto u njima. Nadalje, u prekrasnom ambijentu djeca se upoznaju i s prirodnim bogatstvom Zadarske županije.

Zajednica tehničke kulture osigurat će polaznicima troškove smještaja, prehrane, radnih materijala, radionica i troškove izleta. Na taj način će se način učenicima iskazati priznanje za njihov rad i značajan doprinos kako bi sudjelovanje u školama tehničke kulture bila motivacija za učenje i daljnje sudjelovanje u školskim, izvanškolskim aktivnostima i projektima kao i učlanjenje u neku od naših brojnih udruga. Škole su dakle osmišljene kao nadopuna postojećem znanju djece i mladih putem predavanja i radionica te upoznavanja s radom  udruga .

LJETNA ŠKOLA TEHNIČKE KULTURE ZRMANJA, OBROVAC 2022.

IV. ZIMSKA ŠKOLA U MAŠKOVIĆA HANU, VRANA 2021.

III. ZIMSKA ŠKOLA U MAŠKOVIĆA HANU, VRANA 2019.

II. ZIMSKA ŠKOLA U MAŠKOVIĆA HANU, VRANA 2018.

I. ZIMSKA ŠKOLA U MAŠKOVIĆA HANU, VRANA 2018.