AgroStem

Zajednica tehničke kulture Zadarske županije 14. srpnja 2021.  potpisala je Sporazum o partnerstvu u provedbi projekta „AgroSTEM“ u okviru Poziva za dostavu projektnih prijedloga „Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za popularizaciju STEM-a“, UP.04.2.1.10.0021.

Cilj projekta je jačanje kapaciteta civilnoga društva za aktivno uključivanje djece i mladih te opće populacije u popularizaciju STEM-a. Projekt će  unaprijediti/razviti  kapacitete organizacija civilnoga društva za provedbu programa u području popularizacije STEM-a, unaprijediti  će suradnju organizacija civilnoga društva i odgojno-obrazovnih i visoko-obrazovnih institucija, te će se povećati broj aktivnosti s ciljem popularizacije STEM-a u općoj populaciji, s naglaskom na djecu i mlade.

Zajednica kao partner koji okuplja udruge s najvećim iskustvom u programiranju, zajedno s vanjskim stručnjacima koordinirat će, tijekom dvije godine trajanja projekta, izradu interaktivne web platforme  i aplikacije  te  jamči njihovo održavanje i kontinuirani prijenos znanja i nakon provedbe projekta. Skupa s ostalim OCD-ima uključenim u partnerstvo sudjelovat će u provedbi edukacija za krajnje korisnike.

Uz Zajednicu,  partneri na projektu su Veleučilište „Marko Marulić“ u Kninu, Udruga za djecu, mlade i obitelj „Mali koraci“-Benkovac i Općina Zemunik Donji. Agencija za razvoj Zadarske županije pružati će tehničku pomoć Korisniku (Udruga za ruralni razvoj Ravni kotari) te partnerima, s ciljem kontrole kvalitete i financijskim upravljanjem projekta.

Više informacija o projektnim aktivnostima dostupno je na Agrostem.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost korisnika. Za više informacija o EU fondovima: www.strukturnifondovi.hr, www.esf.hr

Možda vam se svidi i ovo ...