Zadarski radioamateri iz Radio kluba “ZADAR” 9A1BST uključeni u “HRSVKS”

Zadarski radioamateri iz Radio kluba “ZADAR” 9A1BST uključeni su od nedjelje tj. potresa u Zagrebu a i zbog korone-virusa u “HRSVKS” (hrvatski radioamaterski sustav veza u kriznim situacijama) ili eng. “CAREN” (croatian amateur radio emergency network).

I zadarski radioamateri iz Radio kluba “ZADAR” 9A1BST uključeni su od nedjelje tj. potresa u Zagrebu a i zbog korone-virusa u “HRSVKS” (hrvatski radioamaterski sustav veza u kriznim situacijama) ili eng. “CAREN” (Croatian Amateur Radio Emergency Network).
Pozivaju se sve radio postaje koje pokriva repetitor na Ugljanu na UKV i UHF frekvencijama 145,675 Mhz i 438,275 Mhz.
Na kratkom valu 80 m (3,675 Mhz) javljaju se glavnoj stanici za 9A (Hrvatska) pod pozivnim znakom 9A0HRS svaki dan u 8 i 20 h kao i ostali radioamateri Hrvatske.
      Već prvih dana bio je velik odaziv članova iz samog Zadra kao iz više mjesta u okolici gdje pokriva repetitor sa Ugljana. Javljali su se redom operatori iz : Kijeva, Drniša, Rijeke, Murtera,Tisnog,Vodica, Karlobaga,Velog Iža, Šibenika,   Čiova.
      Upravna postaja je za Zadarsku i Šibensko-Kninsku županiju Radio klub “Zadar”9A1BST a rade operatori Damir Car 9A4DC i Hrvoje Matanović 9A3EO.
Uz amaterski pozdrav 73 i zdravi bili
                                                                     Predsjednik RK “Zadar” Hrvoje 9A3EO

Možda vam se svidi i ovo ...