Održavanje Modelarske lige


Modelarska liga – ekipno natjecanje učenika u području modelarstva i maketarstva održat će se u srijedu, 8.5.2019. u OŠ Privlaka u Privlaci s početkom u 12 sati. Natjecanje organizira Društvo pedagoga tehničke kulture Zadar.

Modelarska liga ima promidžbeni karakter kroz izložbu tehničkog stvaralaštva učenika i natjecateljski, kroz timsku izradu projektnog zadatka. Najbolja ekipa biti će pozvana na završnicu Modelarske lige – svibanj u NCTK Kraljevica – državno natjecanje.

U programu lige su i prezentacije nastavnih sredstava i pomagala za predmet TEHNIČKA KULTURA i izvannastavne aktivnosti iz područja tehnike.

Ciljevi Modelarske lige:

-neformalno stjecanje novih znanja i vještina

-poticanje i razvijanje timskog rada

-poticanje i razvijanje motorike, kreativnosti i inovativnosti

-poticanje i razvoj poduzetništva medu učenicima

-uvodenje novih tehnologija u nastavu tehničke kulture

Natjecateljsku ekipu čine: mentor i dva učenika petog, šestog ili sedmog razreda (moguće je kombinirati). Izrada projektnog zadatka vrši se na najsuvremenijim strojevima UNIMAT1 (www.unimateducation.com/) ili strojevima koji imaju certifikat da su sigurni za rad djece starosne dobi od 11 do 13 godina.

O svim ostalim detaljima Modelarske lige možete doznati na stranicama Hrvatske zajednice tehnicke kulture i linku: http://www.hztk.hr/modelarska-liga/

Možda vam se svidi i ovo ...