Partnerski projekt Zajednice “OD VIZIJE DO MODELA”

Završen je ciklus radionica „Izrada edukativnog kita“ koji je održan u sklopu projekta „Od vizije do modela“. Pet udruga civilnog sektora je kroz tri mjeseca aktivno sudjelovalo u izradi makete broda koja će u njihovom daljnjem radu poslužiti kao sredstvo učenja o različitim područjima STEM-a.

Edukativna maketa trajekta nastala je kroz pet radionica, a sastoji se od konstrukcijskih dijelova izrađenih od šperploče, različitih elementa isprintanih na 3D printeru te Arduino komponenti.

Aktivnost izrade edukativnog modela okupila je i volontere iz udruga uključenih u projekt, a partnerske će organizacije na temelju nastalog modela samostalno izraditi vlastite makete broda.

Ciklus radionica „Izrada edukativnog kita“ održan je u sklopu projekta „Od vizije do modela“ UP.04.2.11.0208. čiji nositelj je Hrvatski savez brodomaketara. Partneri na projektu su Centar tehničke kulture Rijeka, Udruga Nave Dumins, Modelarski institut Dubrovnik, Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednica tehničke kulture Zadarske županije.

O projektu
Hrvatski savez brodomaketara zajedno s četiri partnerske organizacije (Centar tehničke kulture Rijeka, Udruga Nave Dumins, modelarski institut Dubrovnik, Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednica tehničke kulture Zadarske županije) u sljedećih će 18 mjeseci (od 23. prosinca 2021. do 23. lipnja 2023.) provoditi projekt “Od vizije do modela”. Kroz projekt će organizirati edukativne partnerske radionice sa svrhom jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva (pet partnerskih organizacija) te će se razviti eduaktivni kit. Kapaciteti partnerskih organizacija ojačat će se na nekoliko razina: jačanje kapaciteta za upravljanje organizacijom (tri jednodnevne radionice u području organizacijskog upravljanja i prikupljanja sredstava) jačanje kapaciteta za razvoj novih programa temeljenih na upotrebi novih tehnologija i suvremenih metoda primjerenih dobi i interesima krajnjih korisnika (ciklus od sedam radionica kroz koji će partnerske organizacije zajedno razviti edukacijski kit za neposredan rad s korisnicima) jačanje kapaciteta za neposredan rad s korisnicima (provedba 50 online i 50 offline radionica izrade makete brodova za djecu i mlade) jačanje kapaciteta za rad s volonterima (razvoj volonterskog programa i uključivanje 5 volontera u projektne aktivnosti) Projekt “Od vizije do modela” financiran je iz Poziva UP.04.2.1.11 „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“ te iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Odlukom Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske projektu “Od vizije do modela” dodijeljeno je 459.966,06 HRK od čega bespovratna sredstva iznose 100% (85% osigurava se iz Europskog socijalnog fonda, a 15% iz Državnog proračuna). 
Sve osobe koje žele saznati više informacija o projektu mogu se obratiti kontakt osobi Ognjenu Andriću (oandric@hsb.hr).

Sadržaj objave isključiva je odgovornost korisnika. Za više informacija o EU fondovima: www.strukturnifondovi.hr , www.esf.hr

Možda vam se svidi i ovo ...