Svjetski dan učitelja – održana radionica “Elektronika u kurikulumu 8. r” i četiri predavanja na temu “Aktivnosti u tehničkoj kulturi kroz primjere dobre prakse”

Radionica – Elektronika u kurikulumu 8.r održana je 5.10.2023. u OŠ Petra Preradovića u prostorijama ROC centra. Organizatori radionice su Društvo pedagoga tehničke kulture Zadar i Hrvatski savez pedagoga tehničke kulture.  Radionicu je vodio Petar Dobrić, učitelj tehničke kulture i informatike u OŠ Julija Klovića, Zagreb. Tijekom radionice, učitelji su mogli isprobati različite načine izvođenja vježbi elektronike, koje bi bile primjenjive za izvođenje redovne nastave i izvannastavnih aktivnosti iz elektronike, elektrotehnike i automatike.

Cilj organizacije i provođenja radionice je upoznavanje i provođenje vježbi iz elektronike s naglaskom na kurikulum 8. razreda i mogućnost primjene istih u radu s darovitima i svim zainteresiranim skupinama, kao i razmjena iskustava i primjera dobre prakse. Svrha provedene radionice je osnažiti kompetencije učitelja Tehničke kulture za primjenu kurikuluma za 8. razred, kao i poticanje uključivanja što većeg broja učenika u izvannastavne aktivnosti elektronike.

Pored radionice, održana su četiri različita predavanja na temu Aktivnosti u tehničkoj kulturi kroz primjere dobre prakse. Predavači Branka Bajo, Renata Čizmin, Tamara Valčić i Branka Čatlak kroz različite pristupe i primjere predstavile su primjere dobre prakse i sudionicima približili programe, aplikacije, radionice i ideje koje se mogu koristiti u daljnjem radu i aktivnostima.

Predsjednica Društva, Renata Čizmin, uručila je nagrađenim članovima Priznanja, Zahvalnice i Povelje HSPTK povodom 55. godina djelovanja.

Možda vam se svidi i ovo ...