JEDINA SOLUCIJA U PROGRAMU OBILJEŽAVANJA DANA OBRANE GRADA ZADRA

Povodom obilježavanja Dana obrane grada Zadra 5. listopada 2023. godine u koncertnoj dvorani Kneževe palače u Zadru prikazan je dokumentarni film “Kronika zločina u Modrićima”, autora Luke Klapana. U koncertnoj dvorani prikazivao se dokumentarni materijal o obrani Zadra tijekom Domovinskog rata, nakon čega je uslijedila projekcija dokumentarca Kronika zločina u Modrićima.

Film “Kronika zločina u Modrićima” nastao je 2023. godine u produkciji Jedine solucije, a tematizira događaj iz Domovinskog rata. Naime, 26. siječnja 1993. za vrijeme vojno redarstvene operacije Maslenica pripadnici Martićeve milicije u Zatonu Obrovačkom počinili su ratni zločin. Tom prilikom likvidirano je šest civila. Dokumentarac u svakodnevnom životu prati nekoliko stanovnika zaseoka Modrići, a napose Jelenu Modrić koja je tijekom počinjenja zločina izbjegla smrt.

Kronika zločina u Modrićima u službenoj selekciji je i ovogodišnjeg 24. Euro-mediteranskog marketa dokumentarnih filmova MEDIMED (The Euro-Mediterranean Documentary Market & Pitching Forum), koji se od 12. do 15. listopada održava u Sitgesu kod Barcelone.

Nakon projekcije držan je okrugli stol „Zadar nije za dar“ na kojem sa sudionicima: Miljenko Dujela, Darko Dovranić, Dinko Denona, Luka Klapan, Sanja Mikleušević Pavić i Petar Lozo, a sve to u organizaciji “Udruge hrvatskih liječnika dragovoljaca 90.-91. Zadar”.

Možda vam se svidi i ovo ...