“Jedina solucija” u posjeti Osnovnoj školi Krune Krstića u Zadru

Posjetom Osnovnoj školi Krune Krstića u zadarskim Arbanasima održano je i zadnje izlaganje o oblicima filmskog zapisa Udruge za audiovizualnu djelatnost „Jedina solucija“ iz Pridrage, u školskoj 2022./2023. godini. U četvrtak, 15. lipnja 2023. godine, izlaganje je održano učenicima 6. d razreda, a daljnju suradnju nastavljaju i u narednoj 2023./2024. školskoj godini.

Voditelj udruge Luka Klapan o izlaganju…

Arbanaška osnovna škola, koja se nalazi na samoj obali mora, u predjelu Zadra koji se zove Arbanasi od 1992. godine nosi ime Krune Krstića, hrvatskog jezikoslovca i leksikografa, inače rođenog Arbanasa. Najstariju zadarsku školu danas pohađa 572 učenika u 31 razrednom odjeljenju. Učenici 6. d razreda tijekom izlaganja o oblicima filmskog zapisa bili su veseli, komunikativni i jako kreativni što znači da mogu biti uspješni u mnogim stvarima jer na pitanje tko bi od njih želio biti na filmskom setu, u trenu su svi digli ruke. Većina od njih znala je ponešto o filmskim planovima i kutovima snimanja, a zanimljivo im je bilo pogledati i kroz okular naše filmske kamere.

Jedina solucija, udruga za audiovizualnu umjetnost, u školskoj 2022./2023. godini na području Zadarske županije posjetila je dvanaest osnovnih škola i u višim razredima, u sklopu Kulture i medija, učenicima održala izlaganja o oblicima filmskog zapisa. Izlaganjima je obuhvaćeno ukupno 642 učenika i 32 profesora. Također je održana i jedna filmska radionica koju je pohađalo 22 učenika i 11 profesora.

Kako bismo i dalje poticali i promicali filmsku i medijsku pismenost Jedina solucija će u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Zadarske županije i u suradnji s osnovnim školama u Zadarskoj županiji nastaviti kontinuirano provoditi svoju inicijativu sa željom da se u mladima stvara ljubav prema filmu i filmskom stvaralaštvu.

Možda vam se svidi i ovo ...