Društvo pedagoga tehničke kulture Zadar održalo radionicu modelarstva za učenike

Društvo pedagoga tehničke kulture Zadar u suradnji sa Hrvatskim savezom pedagoga tehničke kulture i podršku Zajednice tehničke kulture Zadarske županije 13. prosinca 2019. godine organiziralo je radionicu modelarstva za učenike u OŠ Petra Preradovića u Zadru. Radionicu je vodio Zvonko Koprivnjak, prof. i učitelji Tehničke kulture s područja grada Zadra i Zadarske županije.

Radionica je zamišljena za 2 skupine učenika: napredne i početnike. Naprednu skupinu sačinjavaju učenici koji imaju određena predznanja u radu sa strojevima i obradi materijala, te će u paru izrađivali složeniju tehničku tvorevinu. Početnu skupinu čine učenici koje treba uputiti u rad i izradu uratka, s ciljem izrade jednostavnije tehničke tvorevine. Na kraju radionice organizirana je izložba radova u cilju razmjene iskustava sudionika.

Cilj organizacije i provođenja radionice maketarstva i modelarstva je razvoj vještina,  radnih navika i motorike učenika pri rukovanju radnim strojevima i alatima za oblikovanje materijala, te razvoj kreativnosti, a sve u svrhu izrade i proizvodnje tehničke tvorevine i aktivnijeg uključivanja u program „Škola za život“.

Možda vam se svidi i ovo ...