Budi naš mentor/ica!

TRENING ZA PRIJAVLJENE MENTORE ODRŽAT ĆE SE U SUBOTU, 14. LISTOPADA 2023. GODINE OD 9,00-13,30 SATI u učionici Pomorskog odjela, Ante Kuzmanića 1, 23000 Zadar.

O PROGRAMU

Radionice u organizaciji Zajednice tehničke kulture Zadarske županije namijenjene su za djecu i mlade od 13 do 19 godina s ciljem osvještavanja njihovog potencijala i razvoja sposobnosti za stvaranje pozitivnih promjena u lokalnoj zajednici u kojoj odrastaju, bilo da se radi o zaštiti okoliša i zdravlja, uključenosti u društvo, obrazovanju ili provođenju slobodnog vremena.

Promjene koje su im bitne bez obzira koliko bile sitne! 😊

Zajednica tehničke kulture Zadarske županije omogućit će takvoj djeci prijavu njihovih projekata nakon čega će se odabrati oni najbolji. Iza svake prijave stoji 3 do 5 članova tima djece i mladih od 13 do 19 godina.

ŠTO RADI MENTOR/ICA

  • Nakon odabira deset timova, slijedi dolazak djece na lokaciju gdje ćemo im na trodnevnom besplatnom programu (produženi vikend) omogućiti da svoje ranije ideje razrade upravo pomoću TEBE mentora/ice (kako budžetirati, koje korake provesti da se ideja i realizira, kako učinkovito upravljati vremenom, ukloniti moguće prepreke, kako izvijestiti, kako predstaviti ideju). Bit će tu i vremena za upoznavanje i zajedničko druženje. Zajedno ćemo stvoriti klimu za poticanje motivacije.
  • Na kraju trećeg dana TVOJ mali-veliki tim prezentira svoju malu-veliku ideju stručnom žiriju. Tvoje mentorstvo ovdje završava. Odabiru se tri pobjednička projekta kojima će Zajednica savjetodavno i financijski pomoći kroz narednih nekoliko mjeseci da svoju ideju pretvore u djelovanje.

KAKAV/VA MENTOR/ICA TREBA BITI

  • Punoljetna osoba od 21 do 35 godina starosti
  • Sklonost radu s djecom i mladima kao i radu u grupama
  • Razvijene komunikacijske i organizacijske sposobnosti, inovativnost i kreativnost, osjećaj odgovornosti i samopouzdanje
  • Poželjno ranije iskustvo s provedbom ideja koje doprinose zajednici bilo volonterski, kroz posao ili kroz školovanje
  • Potvrda o nekažnjavanju

KADA ĆEŠ POSTATI MENTOR/ICA

Prije samog početka trodnevnih radionica organizirat ćemo TRENING ZA MENTORE/ICE kako bi te što bolje pripremili za svoju ulogu. Termin ovogodišnjeg treninga je SUBOTA, 14. LISTOPADA 2023. godine u jutarnjim satima u Zadru. Prva trodnevna radionica organizirat će se već u 2023. godini u Zadarskoj županiji, ostale trodnevne radionice bit će raspoređene u prosjeku svaka dva do tri mjeseca kroz 2024. godinu u Zadarskoj županiji, Ličko-senjskoj županiji i Šibensko-kninskoj županiji.

ŠTO TI JE KAO MENTORU/ICI OSIGURANO

  • Angažman mentora/ice na trodnevnom besplatnom programu se plaća
  • Osiguran je prijevoz na radionice, obroci te svi potrebni materijali za rad
  • Veliki, prozračan i klimatiziran prostor za rad u grupama

KAKO SE PRIJAVITI ZA MENTORA/ICU

Iskaži svoj interes i pošalji mail na info@ztkzd.hr najkasnije do ČETVRTKA, 12.10.2023.

Naslov: Želim biti MENTOR/ICA

Prilog: Životopis

Možda vam se svidi i ovo ...