Astronomska udruga Zadar dobitnik je Godišnje nagrade Hrvatske zajednice tehničke kulture za 2022. godinu – pravnim osobama

Na temelju članka 43./c Statuta Hrvatske zajednice tehničke kulture i članka 10. Pravilnika o Nagradi Hrvatske zajednice tehničke kulture te prijedloga Odluke o dodjeli Nagrade Hrvatske zajednice tehničke kulture za 2022. godinu Odbora za Nagradu Hrvatske zajednice tehničke kulture, Upravni odbor Hrvatske zajednice tehničke kulture na 37. sjednici održanoj 3. lipnja 2023. godine donio je ODLUKU O DODJELI NAGRADE HRVATSKE ZAJEDNICE TEHNIČKE KULTURE ZA 2022. GODINU.

Astronomska udruga Zadar osnovana je 2019. godine u Zadru i od svoga osnivanja okuplja oko 22 člana – zaljubljenika u astronomiju na području Zadarske županije. Punopravna je članica Zajednica tehničke kulture Zadarske županije.

U 2022. godini organizirala je i provela 47 različitih aktivnosti: astronomske radionice i predavanja, javna promatranja noćnog neba s teleskopima i fotografiranja noćnog neba, javna promatranja i fotografiranja Sunca kroz više teleskopa, malu školu astronomije, tečaj astrofotografije, astronomske večeri te dvije aktivnosti za Hrvatsku zajednicu tehničke kulture na Ljetnoj školi tehničke kulture koja je održana na Boriku, u Zadru. Tijekom godine sudjelovala je na manifestacijama kao što su dani tehničke kulture, dani astronomije, te na školama astronomije u suradnji sa Centrom za projekte, znanost i transfer tehnologija Sveučilišta u Zadru, Gradom Zadrom, Zadarskom županijom, Uredom za udruge vlade RH i Zajednicom tehničke kulture Zadarske županije.
Nagrađuje se za doprinos promicanju i unapređivanju astronomije, tehničke kulture i stručnog rada u udrugama tehničke kulture Zadarske županije na prijedlog Društva informatičara, Zadar.

https://www.hztk.hr/odluka-o-dodjeli-nagrade-hrvatske-zajednice-tehnicke-kulture-za-2022-godinu.aspx

Možda vam se svidi i ovo ...