Radionica dokumentarnog filma u OŠ Braće Radić, Pridraga

Udruga za audiovizualnu umjetnost “JEDINA SOLUCIJA” iz Pridrage, 14. lipnja 2022. godine završila je radionicu dokumentarnog filma “MOJ PRVI DOKUMENTARAC” u OŠ Braće Radić u Pridragi. Radionica je provedena tijekom svibnja i lipnja, 2022. godine, a odvijala se utorkom (dva školska sata) i petkom (tri školska sata). Radionicu je pohađalo 13 učenika iz 5. i 6. razreda te njihova profesorica Hrvatskog jezika – Slavica Oštrić.

Voditelj radionice Luka Klapan svoje znanje i vještine o dokumentarnom filmu usmjerio je na izobrazbu mladih filmaša pa su polaznici tako osim rukovanja s kamerom naučili i osnove snimanja filmskog materijala te montažu slike i zvuka.

Cilj radionice između ostalog bio je i odabir ideje za snimanje kratkog dokumentarnog filma u čemu su prevagu odnijeli magarci u vlasništvu gospodina Zorana Batura, potom je uslijedila organizacija snimanja i izvršeno je terensko snimanje u zaseoku Baturi.

Radionica je uspješno provedena u teoriji i praksi s puno razgovora i komentara o snimljenom materijalu, djeca su bila iznimno zainteresirana i, što je iznad svega najbitnije, jako kreativna.

Možda vam se svidi i ovo ...