Radionica 3D printanja za odrasle

Zajednica u svrhu održivosti projekta KREATIVNA ŠKOLA STEM-a i u suradnji s punopravnom članicom udrugom Zadar Developers Hub nastavlja s edukacijom sa zainteresiranom javnosti. U tijeku je vrlo svrhovita radionica 3 D PRINTANJA s polaznicima koji su većinom nastavnici informatike iz osnovnih i srednjih škola Zadarske županije. Prva radionica održana je 11.11.2023. tijekom koje je voditelj Josip Kalebić iz udruge “Zadar Developers Hub” predstavio teme upoznavanja i rada s 3D printerom, vrste filamenata, priprema gotovog 3D objekta za printanje. Druga radionica održana je 19.11.2023. na kojoj se započelo 3D modeliranje i izrada 3D jednostavnih modela.

Veliki interes za sudjelovanje na ovoj radionici pokazuje i organiziranje radionica u dvije grupe. Radujemo se nastavku druženja u ugodnoj i kreativnoj atmosferi!

Termini radionica:

SUBOTA 11.11.2023. OD 9 DO 11 SATI (grupa 1) i OD 13 DO 15 SATI (grupa 2)

OPIS RADIONICE: Upoznavanje i rad sa 3D printerom, vrste filamenata. Priprema gotovog 3D objekta za printanje.

NEDJELJA 19.11.2023.  OD 9 DO 11 SATI (grupa 1) i OD 13 DO 15 SATI (grupa 2)

OPIS RADIONICE: 3D modeliranje i izrada 3D modela. Priprema i printanje 3D modela.

SUBOTA 25.11.2023.  OD 9 DO 11 SATI (grupa 1) i OD 13 DO 15 SATI (grupa 2)

OPIS RADIONICE: Ponavljanje 2. radionice sa složenijim 3D modelima.

Predavač i mentor: Josip Kalebić

LOKACIJA: PREDAVAONICA POMORSKOG ODJELA SVEUČILIŠTA U ZADRU (POMORSKA ŠKOLA), Ante Kuzmanića 1, 23000-Zadar

Radionica je namijenjena zainteresiranim nastavnicima i članovima udruga/klubova Zajednice. Zajednica u svrhu održivosti projekta KREATIVNA ŠKOLA STEM-a provodi edukativne programe s nabavljenom vrijednom opremom.

O predavaču…

Josip kalebić tajnik je udruge Zadar Developers Hub čiji je član od samog osnutka Udruge. Radi u IT industriji, a zadnjih 9 godina kao software developer u firmi Bruncin d.o.o. koja se bavi razvojem uređaja za istraživanje polarnih krajeva. Dio je “Arctic Risk” projekta koji se bavi sustavima upozoravanja na efekte klimatskih promjena, vodi youtube kanal “Josip Retro Bits” posvećen 8bitnim računalima i programiranju, povremeno održava stručna predavanja te organizira radionice za djecu na Commodore64 računalima.

Možda vam se svidi i ovo ...