Radionica 3D printanja za odrasle

Zajednica u svrhu održivosti projekta KREATIVNA ŠKOLA STEM-a i u suradnji s punopravnom članicom udrugom Zadar Developers Hub nastavlja s edukacijom sa zainteresiranom javnosti. Uspješno smo završili još jednu radionicu 3 D PRINTANJA za odrasle u učionici Pomorskog odjela Sveučilišta u Zadru (Ante Kuzmanića 1, 23000 Zadar) koja se odvijala u tri dijela tj. tri termina i to s polaznicima koji su većinom nastavnici informatike iz osnovnih i srednjih škola Zadarske županije. Prvi, uvodni termin održan je 11.11.2023. tijekom kojeg je voditelj Josip Kalebić iz udruge “Zadar Developers Hub” predstavio teme upoznavanja i rada s 3D printerom, vrste filamenata i priprema gotovog 3D objekta za printanje. Drugi termin održan je 19.11.2023. na kojem se započelo s 3D modeliranjem i izradom 3D jednostavnih modela, a na posljednjem susretu 25.11.2023. polaznici su se iskušali u izradi kompleksnijih 3D modela.

Pomorski odjel Sveučilišta u Zadru ustupio je Zajednici učionicu za postavljanje opreme i provođenje projekta i ostalih aktivnosti. Veliki interes za sudjelovanje na ovoj radionici pokazuje i organiziranje radionica u dvije grupe te se radujemo budućim edukacijama u ugodnoj i kreativnoj atmosferi u predivnom prostoru!

O predavaču…

Josip kalebić tajnik je udruge Zadar Developers Hub čiji je član od samog osnutka Udruge. Radi u IT industriji, a zadnjih 9 godina kao software developer u firmi Bruncin d.o.o. koja se bavi razvojem uređaja za istraživanje polarnih krajeva. Dio je “Arctic Risk” projekta koji se bavi sustavima upozoravanja na efekte klimatskih promjena, vodi youtube kanal “Josip Retro Bits” posvećen 8bitnim računalima i programiranju, povremeno održava stručna predavanja te organizira radionice za djecu na Commodore64 računalima.

Termini radionica:

SUBOTA 11.11.2023. OD 9 DO 11 SATI (grupa 1) i OD 13 DO 15 SATI (grupa 2)

OPIS RADIONICE: Upoznavanje i rad sa 3D printerom, vrste filamenata. Priprema gotovog 3D objekta za printanje.

NEDJELJA 19.11.2023.  OD 9 DO 11 SATI (grupa 1) i OD 13 DO 15 SATI (grupa 2)

OPIS RADIONICE: 3D modeliranje i izrada 3D modela. Priprema i printanje 3D modela.

SUBOTA 25.11.2023.  OD 9 DO 11 SATI (grupa 1) i OD 13 DO 15 SATI (grupa 2)

OPIS RADIONICE: Ponavljanje 2. radionice sa složenijim 3D modelima.

Predavač i mentor: Josip Kalebić

LOKACIJA: PREDAVAONICA POMORSKOG ODJELA SVEUČILIŠTA U ZADRU (POMORSKA ŠKOLA), Ante Kuzmanića 1, 23000-Zadar

Radionica je namijenjena zainteresiranim nastavnicima i članovima udruga/klubova Zajednice. Zajednica u svrhu održivosti projekta KREATIVNA ŠKOLA STEM-a provodi edukativne programe s nabavljenom vrijednom opremom.

Nositelj projekta „Kreativna škola STEM-a“ u trajanju od dvije godine bila je Zajednica tehničke kulture Zadarske županije. Svrha projekta je ojačati kapacitete organizacija civilnog društva (OCD-a) za provedbu popularizacije STEM-a među djecom i mladima s ciljem unaprjeđenja suradnje OCD-a  s odgojno-obrazovnim i  visoko-obrazovnim institucijama te provedbe Pilot aktivnosti. Projekt je rezultirao programom osposobljavanja za OCD-e i njihovim umrežavanjem sa sličnim organizacijama unutar EU. Također, u tu svrhu  provedena je Pilot aktivnost za širu javnost, posebno djecu i mlade s ciljem osvještavanja njihovih potencijala kao aktivnih sudionika u modernom društvu i to na primjeru STEM pristupa u praćenju aktualnosti vezanih za klimatske promjene. Relevantne infomacije i aktualnosti o projektu mogu se pronaći na internetskoj stranici: www.stem.com.hr.

Možda vam se svidi i ovo ...