POZIV ZA VOLONTERE

PROJEKT: „Od vizije do modela“

NOSITELJ: Hrvatski savez brodomaketara

PARTNER: Zajednica tehničke kulture Zadarske županije

Zajednica tehničke kulture Zadarske županije poziva VOLONTERE/VOLONTERKE da se uključe u organizaciju i provedbu online radionica i radionica uživo iz brodomaketarstva u sklopu projekta „Od vizije do modela“ na volonterskoj poziciji Asistent/asistentica u online radionici i radionici uživo u periodu od 1. travnja do 15. lipnja 2023. godine.

Potrebna nam je Vaša pomoć u svrhu što uspješniji provedbe!

Očekivanja od volontera/volonterki:

  • Sudjelovanje u osmišljavanju, pripremanju i provedbi online radionica i radionica uživo za djecu i mlade, pripreme kitova za polaznike edukacije, vođenje prijava polaznika  i ostalo prema potrebi

Poželjne karakteristike/vještine volonterke/a:

  • razvijene komunikacijske vještine, odgovornost, razvijene organizacijske sposobnosti, ažurnost, strpljenje, želja za radom s djecom i mladima

Sudjelovanjem dobivate:

  • priliku steći brojna nova znanja, vještine i iskustva, kao što su znanja o brodograđevnoj baštini, izradi maketa brodova i razvoj komunikacijskih vještina i vještine rada u timu, potvrdu o stečenim kompetencijama/volontersku knjižicu, zahvalnicu, ugodno društvo, nova prijateljstva i poznanstva

Prijave volontera i volonterki su otvorene do 19. ožujka 2023. godine.

Prijave primamo na mail: info@ztkzd.hr ili telefon 00385 (0) 99 331 3996

Veselimo se Vašim prijavama!

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je sufinancirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Hrvatskog saveza brodomaketara.

O projektu „Od vizije do modela“

Hrvatski savez brodomaketara zajedno s pet partnerskih organizacija (Centar tehničke kulture Rijeka, Udruga Nave Dumins, modelarski institut Dubrovnik, Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednica tehničke kulture Zadarske županije) od 23. prosinca 2021. pa sve do 23. lipnja 2023. godine provodi projekt “Od vizije do modela”. Riječ je o projektu financiranom iz Europskog socijalnog fonda kojemu je cilj ojačati kapacitete organizacija civilnog društva kroz organizaciju edukativnih partnerskih radionica, kao i osmisliti i izraditi edukativni kit koji će služiti korisnicima projekta kao baza za sastavljanje maketa brodova.

Projektni konzorcij je između ostalog proveo ukupno tri radionice u području organizacijskog upravljanja i prikupljanja sredstava s ciljem jačanja kapaciteta za upravljanje organizacijom i održao ciklus od sedam radionica kroz koji su partnerske organizacije zajedno razvile edukacijski kit za neposredan rad s korisnicima. U provedbu projekta uključeno je i 5 volontera.

Projekt “Od vizije do modela” financiran je iz Poziva UP.04.2.1.11 „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“ te iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Odlukom Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske projektu “Od vizije do modela” dodijeljeno je 459.966,06 HRK od čega bespovratna sredstva iznose 100% (85% osigurava se iz Europskog socijalnog fonda, a 15% iz Državnog proračuna).

Sve osobe koje žele saznati više informacija o projektu mogu se obratiti kontakt osobi Ognjenu Andriću (oandric@hsb.hr).

Možda vam se svidi i ovo ...