Ben Nevis, Škotska – predavanje Planinarskog kluba SV. Bernard Zadar

Članovi PK Sv. Bernard Zadar, Šime Jukić i Neven Zrilić, 16. studenoga 2022. godine u prepunim prostorijama PD Paklenica Zadar održali su predavanje o svojoj avanturi zimskog uspona na Ben Nevis u Škotskoj prošle godine. Ben Nevis (škotski gaelski: Beinn Nibheis) je najviši vrh Britanskih otoka, a leži na zapadu Škotske.

Predavanje su nakon 2021. godine ponovili u organizaciji Zajednice, PD Paklenica i PK Sv. Bernard Zadar u sklopu sad već poznatih DRUŠTVENIH SRIJEDA U PD PAKLENICA ZADAR.

O projekciji:

U želji kluba da se usavrši u lednom penjanju, posjetili su čarobno mjesto gdje je nastalo ledno penjanje. Ben Nevis i ostale planine Škotskog Highlandsa nude brojne mogućnosti za uspone u snijegu i ledu, a karakteristična škotska zima osigurava uglavnom jako dobre uvjete za penjanje. Na svojim putovanjima nastoje vidjeti znamenitosti područja kojeg posjećuju pa će se gledatelji upoznati i sa zanimljivostima putovanja kao što su obilazak dvoraca, jezera i ostalih lokacija u okruženju.

https://www.pdpaklenica.hr/prostorije-drustva/novosti-prostorije-drustva/852-drustvena-srijeda-11-studenog-2022-ben-nevis-skotska

Možda vam se svidi i ovo ...