Ljetna škola tehničkih aktivnosti Hrvatske zajednice tehničke kulture održana je u HI Hostelu u Zadru

Ljetna škola tehničkih aktivnosti Hrvatske zajednice tehničke kulture održana je u HI Hostelu u Zadru od 16. do 25. srpnja 2022. godine.
Osnovnoškolski program je ostvaren kroz desetodnevne radionice u kojima su 36 učenika kroz različita područja tehničke kulture (konstruktorstvo, elektrotehnika, robotika, modelarstvo, 3D modeliranje, automatika) te različite informatičke i kreativne programe izrađivali tehničku tvorevinu “Marsov Rover”.

U programu su sudjelovali prvaci s ovogodišnjeg 64. natjecanja mladih tehničara, nagrađeni učenici s Robokupa te prvaci s ovogodišnje Modelarske lige. Uz navedene, u programu Ljetne škole tehničkih aktivnosti sudjelovala su i 4 učenika iz Zajednice tehničke kulture zadarske županije.
Slobodno vrijeme izvan radionica je bilo organizirano kroz različite sportske i zabavne aktivnosti, također pod pedagoškim i liječničkim nadzorom. Navečer su organizirane vokalno-plesne zabave – karaoke i Kinect u velikoj dvorani Hi Hostela, a učenicima je u slobodno vrijeme bila dostupna i informatička učionica u kojoj su mogli koristiti računalo.

Voditelji Škole: Danijel Šimunić i Hrvoje Vrhovski

Izvor: https://www.hztk.hr/ljetna-skola-tehnickih-aktivnosti-hztk-2022.aspx

Možda vam se svidi i ovo ...