JEDINA SOLUCIJA, udruga za audiovizualnu umjetnost iz Pridrage posjetila je OŠ u Bibinjama i Pagu

Jedina solucija u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Zadarske županije i u suradnji sa osnovnim školama u Zadarskoj županiji i dalje uspješno provodi edukaciju mladih, a sve sa željom da se u njima osnažuje i stvara ljubav prema filmu i filmskom stvaralaštvu.

Dana 28. listopada 2022. udruga je bila u posjetu Osnovnoj školi Stjepana Radića u Bibinjama i učenicima 6. a i 6. b razreda iz područja medijske kulture u sklopu Hrvatskog jezika održano je izlaganje o oblicima filmskog zapisa, a u ponedjeljak 7. studenog 2022. prilikom posjeta Osnovnoj školi Jurja Dalmatinca u Pagu izlaganje o oblicima filmskog zapisa održano je učenicima 8. a i 8. b razreda.

Tijekom izlaganja učenicima u Bibinjama i Pagu pokazana je oprema tj. filmska kamera te se govorilo o osnovnim skupinama oblika filmskog zapisa: stalnim svojstvima filma (kadar i okvir), položajima kamere (plan, kutovi snimanja, stanja kamere) zatim o slikovnim odlikama filma te zvukovima i montaži. U obje škole interes učenika je bio veoma izniman, a izlaganju su prisustvovale i profesorice Hrvatskog jezika, u Bibinjama profesorica Jasminka Adžić Sikirić i u Pagu profesorica Antonija Škoda.

U osnovnim školama u Bibinjama i Pagu voditelj Jedine solucije Luka Klapan izlaganje će sustavno održati i ostalim učenicima u višim razredima.

Možda vam se svidi i ovo ...