Radionica kratkog filma u OŠ Poličnik Udruge za audiovizualnu umjetnost “Jedina solucija” iz Pridrage

Radionica će se odvijati tijekom listopada, studenog i prosinca 2023., a uvodno predavanje održano je uponedjeljak, 16. listopada 2023. u 16 sati u prostorijama OŠ Poličnik (gledanje i analiza referentnih naslova: Vrijeme igre, Petar Krelja, 17′, 1977. i Od 3 do 22, Krešo Golik, 14′, 1966.).

Tijekom radionice realizirat će se igrana kratka forma, predstava Asurbanipalov mač autora Hrvoja Dukića, za koju su učenici OŠ Poličnik više puta nagrađivani izvodeći ju na raznim školskim manifestacijama.

Koncept radionice:

– mentorska predavanja s ciljem stjecanja osnovnih znanja o režiji, snimanju, filmskoj rasvjeti i montaži (ponedjeljak i srijeda od 16 do 18)

– dodatni termini s osvrtom na snimanje zvuka i slike, ponavljanje tehničkog gradiva

– snimanja će se odvijati u predavaonicama (postavljanje mizanscene, svjetlo, kadar, kompozicija…)

– kratki tečaj montaže nakon kojega se očekuje da će polaznici samostalno završiti film (osnove softvera, tranzicije, razni efekti, kolor korekcija, importiranje, eksportiranje)

– zajedničko gledanje finalnih verzija filma sa svim polaznicima

Svi produkcijski i tehnički uvjeti na filmskoj radionici osigurani su od strane Jedine solucije, udruge za audiovizualnu umjetnost.

Oprema:

kamera Sony FX3, stativ i glava Manfrotto, pecaljka, Rode shot gun mikrofon, Zoom snimač zvuka, prijenosno računalo za digitalnu montažu, softver Edius 9

Voditelj radionice: Luka Klapan

Ovaj program provodi se u suradnji i uz potporu Zajednice tehničke kulture Zadarske županije.

https://jedinasolucija.hr/

Možda vam se svidi i ovo ...