Od vizije do modela – radionica laserskog graviranja i izrezivanja

Zajednica tehničke kulture Zadarske županije sudjelovala je na edukaciji/radionici laserskog graviranja i izrezivanja u Rijeci, u prostorima HSB, od 21. do 23. travnja 2022. godine, u sklopu projekta Od vizije do modela – Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice.

Kroz dvodnevnu radionicu Zajednica se zajedno s projektnim partnerima upoznala s mogućnostima 𝐶𝑂2 laserskog rezača, softverima za obradu modela, te načinima održavanja i rada na stroju.

O projektu
Hrvatski savez brodomaketara zajedno s četiri partnerske organizacije (Centar tehničke kulture Rijeka, Udruga Nave Dumins, modelarski institut Dubrovnik, Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednica tehničke kulture Zadarske županije) u sljedećih će 18 mjeseci (od 23. prosinca 2021. do 23. lipnja 2023.) provoditi projekt “Od vizije do modela”. Kroz projekt će organizirati edukativne partnerske radionice sa svrhom jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva (pet partnerskih organizacija) te će se razviti eduaktivni kit. Kapaciteti partnerskih organizacija ojačat će se na nekoliko razina: jačanje kapaciteta za upravljanje organizacijom (tri jednodnevne radionice u području organizacijskog upravljanja i prikupljanja sredstava) jačanje kapaciteta za razvoj novih programa temeljenih na upotrebi novih tehnologija i suvremenih metoda primjerenih dobi i interesima krajnjih korisnika (ciklus od sedam radionica kroz koji će partnerske organizacije zajedno razviti edukacijski kit za neposredan rad s korisnicima) jačanje kapaciteta za neposredan rad s korisnicima (provedba 50 online i 50 offline radionica izrade makete brodova za djecu i mlade) jačanje kapaciteta za rad s volonterima (razvoj volonterskog programa i uključivanje 5 volontera u projektne aktivnosti) Projekt “Od vizije do modela” financiran je iz Poziva UP.04.2.1.11 „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“ te iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Odlukom Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske projektu “Od vizije do modela” dodijeljeno je 459.966,06 HRK od čega bespovratna sredstva iznose 100% (85% osigurava se iz Europskog socijalnog fonda, a 15% iz Državnog proračuna).  Sve osobe koje žele saznati više informacija o projektu mogu se obratiti kontakt osobi Ognjenu Andriću (oandric@hsb.hr).

Sadržaj objave isključiva je odgovornost korisnika. Za više informacija o EU fondovima: www.strukturnifondovi.hr , www.esf.hr

Možda vam se svidi i ovo ...