Od vizije do modela – radionica laserskog graviranja i izrezivanja

Zajednica tehničke kulture Zadarske županije sudjelovala je na edukaciji/radionici laserskog graviranja i izrezivanja u Rijeci, u prostorima HSB, od 21. do 23. travnja 2022. godine, u sklopu projekta Od vizije do modela – Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice.

Kroz dvodnevnu radionicu Zajednica se zajedno s projektnim partnerima upoznala s mogućnostima 𝐶𝑂2 laserskog rezača, softverima za obradu modela, te načinima održavanja i rada na stroju.

Projekt Od vizije do modela uključuje 5 organizacija civilnog društva društva: Hrvatski savez brodomaketara (nositelj projekta), Centar tehničke kulture Rijeka, Modelarski institut Nave Dumins Dubrovnik, Zajednica tehničke kulture Dubrovnik, Zajednica tehničke kulture Zadar iz 3 hrvatske županije u svrhu provedbe aktivnosti širenja tehničke kulture, tehničkog odgoja u sklopu izvannastavnih aktivnosti s tendencijom privlačenja novih članova, volontera i korisnika, posebno djece i mladih, kako bi ih potaknuli ka povezivanju principa tehničkog stvaralaštva i tehnologije.

Možda vam se svidi i ovo ...