Članice Društva pedagoga tehničke kulture Zadar sudjelovale na “Primjerima dobre prakse 2023” u Crikvenici

Tradicionalno okupljanje učitelja Tehničke kulture ove godine održano je u Crikvenici, 23. i 24. rujna 2023. godine. Organizatori skupa su Hrvatski savez pedagoga tehničke kulture i DPTK Rijeka. DPTK Zadar predstavljale su: Branka Bajo, Renata Čizmin i Branka Čatlak.

Program   skupa je obuhvatio terenski dio, gdje su sudionici u subotu posjetili HE Vinodol, a u nedjelju graditeljsku i spomenička baštinu Crikvenice uz posjet Muzeju grada Crikvenice i radni dio uz iznošenje primjera dobre prakse u tehničkoj kulturi i predstavljanje radova pedagoga tehničke kulture (pomagala, učila…). Ukupno 32 izlagača predstavili su primjere dobre prakse uz mnoštvo radova učitelja i učenika.

Renata Čizmin prezentirala je aktivnosti pod nazivom ” Kad se ruke slože, a ideje množe, sve se može” , gdje je istaknula primjere dobre prakse korelacije predmeta Tehnička kultura i Matematika u OŠ Šimuna Kožičića Benje,  te primjere dobre suradnje DPTK Zadar sa Zajednicom tehničke kulture  Zadarske županije u sklopu akcija, radionica i EU projekata.

Svake godine bilježi se sve veći broj sudionika, izlagača i izložbe radova.

Možda vam se svidi i ovo ...