Uspjeh Mladih tehničara na EU -CONEXUS međunarodnom natjecanju „Think smart, create green“

Dana 29. travnja 2024. godine završeno je EU-CONEXUS međunarodno natjecanje “Think smart, create green”, na kojemu učenici promišljaju o održivom razvoju obalnih područja. U konkurenciji mlađih učenika Hrvatsku su predstavljali nacionalni pobjednici iz OŠ Šime Budinića u Zadru.

Vrijedni tim učenika “GIVE ME 5“, u sastavu Mia Rukavina, Armin Bračković, Tonka Bukulin i Luka Rukavina pod mentorstvom profesorice Tamare Valčić, je koristeći reciklirane materijale napravio robotsku ruku, popularizirajući STEM područje i potičući na ekološki odgovorno ponašanje. Za međunarodnu pozornicu, svako sveučilište EU-CONEXUS dostavilo je radove nacionalnih pobjednika međunarodnom žiriju. Učenici su održali prezentaciju o robotskoj ruci na engleskom jeziku, s sesijom pitanja i odgovora koju su vodili članovi žirija nakon svake prezentacije. Za svoj rad su osvojili veliko 4. mjesto!

Čestitke na velikom uspjehu!

EU CONEXUS – Savez devet europskih sveučilišta posvećenih razvoju znanstvenih istraživanja i inovacija u području pametne i održive urbane obalne održivosti (SmUCS).

Možda vam se svidi i ovo ...