Učenici Osnovne škole Šime Budinića srebrni na međunarodnom natjecanju EU-CONEXUS

Učenici Ivan Čirjak, Helena Kadija, Frano Kolega i Tonina Kolega s mentoricom Tamarom Valčić u kategoriji 12-14 godina predstavili su se 3D modelom održive zelene zgrade za pametne gradove, kojim su pobijedili na nacionalnom natjecanju. Učenici su osvojili srebrnu medalju na međunarodnom natjecanju EU-CONEXUS„THINK SMART, CREATE GREEN“.

Međunarodno natjecanje održano je 5. svibnja 2022. godine u Valenciji, a učenici su svoje radove izlagali virtualnim putem. Na engleskom jeziku predstavili su svoj projekt pod nazivom „Development of a 3D model of a sustainable and green building for smart cities“. Njihova održiva zelena zgrada je zamišljena, projektirana i izvedena tako prikazuje inteligentno korištenje energije, očuvanje vodnih resursa, korištenje održivih materijala,smanjeno stvaranje otpada i ponovnu upotrebu, zdravlje i dobrobit korisnika te financijsku održivost.

Mentorica Tamara Valčić, učiteljica je tehničke kulture u OŠ Šime Budinića u Zadru. Dobitnica Priznanja Hrvatskog saveza tehničke kulture 2018. i Godišnje nagrade Faust Vrančić 2017. Predsjednica je Županijskog natjecanja Mladih tehničara, predsjednica povjerenstva Modelarske lige te uspješna mentorica tehničke kulture svojim učenicima i kolegama pripravnicima. Sudjeluje u provedbi Prometno-edukativne akcije Sigurno u prometu. Sudionica je više državnih smotri i natjecanja tehničke kulture. Cijeli radni vijek promovira tehničko stvaralaštvo, konstantno se stručno usavršava, podrška je i uzor kolegama. čestitamo učenicima i mentorici.

Možda vam se svidi i ovo ...