Uspješno su provedene županijske razine natjecanja iz prirodoslovno-matematičkih predmeta za škol.god.202/2024.

Organiziranje i provođenje natjecanja učenika osnovnih i srednjih škola jedan je od oblika rada Zajednice s mladima s najdužom tradicijom. Neka se natjecanja, kao matematika, fizika i tehničko stvaralaštvo provode kontinuirano više od 50 godina. Natjecanja učenika osnovnih i srednjih škola na školskoj i županijskoj razini provode se iz predmeta: Matematika, Fizika, Kemija, Biologija, Informatika, Geografija, Astronomija i Natjecanje mladih tehničara.

66. NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA, održano je u OŠ Petra Preradovića, 20. ožujka 2024. godine. Predsjednica županijskog povjerenstva bila je Tamara Valčić.

Čestitamo svim učenicima i mentorima na pokazanom znanju, vještinama te neizmjernom trudu. Članovima prosudbenog povjerenstva zahvaljujemo na stručnosti, odgovornosti i samostalnosti pri provedbi natjecanja.

Državna razina natjecanja održat će se od 3. do 6.lipnja 2024. Na državno natjecanje bit će pozvani učenici koji su u pojedinom području osvojili prvo mjesto na županijskom natjecanju. O ostalim natjecateljima koji će biti pozvani na državno natjecanje odlučuje Državno povjerenstvo. Konačni broj natjecatelja na državnom natjecanju utvrđuje Državno povjerenstvo tako da u pravilu 150 natjecatelja sudjeluje u H-kategoriji i 105 natjecatelja u P-kategoriji.

Ako prvoplasirani učenik iz pojedine županije nije u mogućnosti sudjelovati na državnom natjecanju, Državno povjerenstvo će nakon obavijesti županijskog povjerenstva na državno natjecanje pozvati prvog niže rangiranog učenika u tom području.

Popis pozvanih učenika na državnu razinu objavljuje se na internetskoj stranici Državnog povjerenstva i Agencije za odgoj i obrazovanje te dostavlja županijskim povjerenstvima koja obavještavaju škole.

Natjecanje iz KEMIJE za osnovne i srednje škole – županijska razina u Prirodoslovno-grafičkoj školi u Zadru 7. ožujka 2024. godine. Predsjednica županijskog povjerenstva za osnovne škole Ivanka Burazer; Predsjednica županijskog povjerenstva za srednje škole: Korana Marušić.

Možda vam se svidi i ovo ...