U Stubičkim Toplicama, od 13. do 15. svibnja 2022., održan je 15. Robokup – natjecanje iz elementarne robotike

Na 15. Robokupu sudjelovalo je 15. natjecateljskih ekipa učenika viših razreda osnovnih škola. Četrnaest ekipa pristiglo je iz Republike Hrvatske i to iz: grada Zagreba, Zadarske, Splitsko-dalmatinske, Primorsko-goranske, Osječko-baranjske i Sisačko-moslavačke županije, a jedna ekipa došla je iz Bosne i Hercegovine. Domaćin je bila OŠ Vladimira Bosnara iz Stubičkih Toplica. Natjecatelji su odmjerili svoje znanje rješavajući tri zadatka: strujni krugovi, programiranje mikroupravljačkog sučelja i robotičke konstrukcije i programiranje.

Najbolje riješeni zadatak – Izrada strujnih krugova na eksperimentalnoj pločici riješili su natjecateljska ekipa iz Zadra, iz udruge Fruštvo informatičara Zadar: Petar Mesić ,Sara Sutlović i Zara Alavanja pod mentorstvom mladog Tina Korkuta.

Robokup se provodi kroz dvije razine natjecanja, županijsku i državnu. Županijska natjecanja organiziraju županijske zajednice tehničke kulture ili društva pedagoga tehničke kulture. Hrvatska zajednica tehničke kulture koordinira provođenje Županijskih razina natjecanja. Državnu razinu natjecanja organizira Hrvatska zajednica tehničke kulture u suradnji s Hrvatskim robotičkim savezom.

Rezultate natjecanja možete pogledati ovdje.

Slike i dio teksta preuzeto s: https://www.hztk.hr/15-robokup.aspx

Možda vam se svidi i ovo ...