Namiku Agiću dodjeljen GRB GRADA ZADRA za ostvarene uspjehe u matematičkim natjecanjima

Namik Agić, dugogodišnji član više udruga Zajednice tehničke kulture Zadarske županije, dobitnik je javnog priznanja Grada Zadra u 2021. godini. Odlukom Gradskog vijeća dodjeljen mu je Grb Grada Zadra za ostvarene uspjehe u matematičkim natjecanjima.  Čestitamo mladom matematičaru i želimo puno uspjeha u budućnosti, te nam je drago što je Grad prepoznao Namikove uspjehe.

Povodom obilježavanja Dana grada Zadra i blagdna sv. Krševana 24. 11. 2021. u Gradskoj loži dodijeljena su Javna priznanja Grada Zadra zaslužnim građanima. Priznanja su uručili gradonačelnik Branko Dukić i predsjednik vijeća Marko Vučetić.

Zajednica je dala svoj skroman doprinos i dala potporu prijedlogu Odboru za dodjelu javnih priznanja Grada Zadra za ovu nagradu budući da je riječ o najtrofejnijem učeniku Zadarske županije u povijesti natjecanja u Republici Hrvatskoj. Namik je četverostruki državni prvak iz matematike i dvostruki viceprvak; sudjelovao je na Juniorskoj Balkanskoj Olimpijadi na Cipru 2019. gdje je osvojio brončanu medalju; godine 2021. sudjelovao je na Srednjoeuropskoj matematičkoj olimpijadi gdje je također osvojio brončanu medalju pojedinačno i brončanu medalju ekipno; na Europskom matematičkom kupu 2020. zauzeo je peto mjesto i prvu nagradu; dobitnik je sedam Oskara znanja za postignute vrhunske rezultate iz područja matematike.

Osim natjecanja u znanju, Namik je kao član Radio kluba Zadar, CB Radiokluba Donat i Društva informatičara Zadar sudjelovao u brojnim natjecanjima sa zapaženim rezultatima. Također je kao član Astronomsko-astronautičkog društva Zadar sudjelovao u brojnim natjecanjima raketnog modelarstva, a 2016. je osvojio 1. nagradu za najbolje raketne modelare Dalmacije.

Tijekom svih ovih natjecanja uz svoj osobni uspjeh, promicao je svoju školu OŠ Krune Krstića, Radioklub Zadar, Društvo informatičara Zadar, CB Radioklub Donat i Astronomsko-astronautičko društvo Zadar (članice Zajednice tehničke kulture Zadarske županije) te Zadarsku županiju i Grad Zadar.

Možda vam se svidi i ovo ...