Kreativna škola STEM-a

Zajednici tehničke kulture Zadarske županije prijavom na poziv “Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a” odobreno je sufinanciranje projekta „Kreativna škola STEM-a“  iz Europskog socijalnog fonda. 

Svečano potpisivanje ugovora za projekt “Kreativna škola STEM-a” održalo se 12. svibnja 2021. godine u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu.Ukupna vrijednosti projekta iznosi 1.036.943,59 kn od čega se iz Europskog socijalnog fond izdvaja 881.402,05 kn, a ostatak bespovratnih sredstava osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.Partnere u provedbi projekta predstavljaju: Zadarska županija, Udruga za promicanje informacijskih tehnologija „Zadar Developers Hub“ i Sveučilište Sjever sa sjedištem u Koprivnici.

Svrha projekta je ojačati kapacitete organizacija civilnog društva (OCD-a) za provedbu popularizacije STEM-a među djecom i mladima s ciljem unaprjeđenja suradnje OCD-a  s odgojno-obrazovnim i  visoko-obrazovnim institucijama te provedbe Pilot aktivnosti. Projekt će rezultirati programom osposobljavanja za OCD-e i njihovim umrežavanjem sa ličnim organizacijama unutar EU. Također, rezultat će biti provedena Pilot aktivnost za širu javnost, posebno djecu i mlade s ciljem osvještavanja njihovih potencijala kao aktivnih sudionika u modernom društvu i to na primjeru STEM pristupa u praćenju aktualnosti vezanih za klimatske promjene.   Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA pružati će tehničku  pomoć Zajednici i partnerima s ciljem kontrole financijskog upravljanja projekta te kvalitete provedbe projektnih elemenata.Projekt „Kreativna škola STEM-a“ traje od 12. svibnja 2021. do 11. travnja 2023. godine.

Kontakt osoba: Petra Magaš Faričić, voditeljica projekta

Više informacija možete pronaći na relevantnim poveznicama:

http://www.strukturnifondovi.hr/

Svečano uručeno 17 ugovora ukupne vrijednosti gotovo 34 milijuna kuna za popularizaciju STEM-a – Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva (civilnodrustvo.hr)

Možda vam se svidi i ovo ...