Jedina solucija u OŠ Novigrad

U četvrtak, 20. listopada 2022. godine, Jedinu soluciju, udrugu za audiovizualnu umjetnost, pridruženu članicu Zajednice, ugostila je Osnovna škola Novigrad. Voditelj udruge Luka Klapan na blok satu Hrvatskog jezika, u sklopu medijske kulture, učenicima viših razreda održao je izlaganje o osnovnim skupinama oblika filmskog zapisa: stalnim svojstvima filma (kadar, okvir), položajima kamere (stanja, kutovi, planovi) zatim o slikovnim odlikama filma (crno-bijela tehnika, film u boji, mizanscena, kompozicija, osvjetljenje, objektivi), zvukovima (šumovi, glazba, govor) i montaži.

Udruga Jedina solucija u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Zadarske županije i u suradnji s osnovnim školama u Zadarskoj županiji i ove školske godine tako nastavlja provoditi inicijativu sa željom da se u mladima stvara ljubav prema filmu i filmskom stvaralaštvu.

Već u petak, 28. listopada 2022. godine, udruga planira posjetiti i učenike 6. a i 6. b razreda u Osnovnoj školi Stjepana Radića u Bibinjama, kojima će također na blok satu Hrvatskog jezika pokazati kameru i održati izlaganje o oblicima filmskog zapisa.

Možda vam se svidi i ovo ...