DOKUMENTARNI FILM “KORLAT” PRIKAZAN I U BENKOVCU

U organizaciji Gradske knjižnice Benkovac i Ogranka Matice hrvatske u Zadru, u petak 10. veljače 2023. godine, u prepunoj Gradskoj knjižnici Benkovac u svečanom tonu prikazan je dokumentarni film Korlat, scenarista i redatelja Luke Klapana. Dobrodošlicu svima najprije je zaželio gradonačelnik Grada Benkovca Tomislav Bulić, a potom se s nekoliko riječi prisutnima obratio i profesor Radomir Jurić upoznavši ih s aktivnostima i radom udruge Jedina solucija. Događanje je moderirao radijski voditelj gospodin Mijo Brkić te u cijelosti pročitao i recenziju za film koju je napisao Mario Sablić, docent na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu i predsjednik Hrvatske udruge filmskih snimatelja. Potom je u tišini prikazan film Korlat, film koji bilježi bogatu i burnu povijest ovoga dijela Ravnih kotara ali i njegovu sadašnjost, odajući ujedno počast nevinim žrtvama palim za slobodnu Hrvatsku.

Podsjetimo, dokumentarac Korlat je nastao 2020. godine u produkciji Jedine solucije, udruge za audiovizualnu umjetnost, a svoju premijeru imao je na 67. Pulskom filmskom festivalu.

Brojni prisutni iz Benkovca i okolice, a napose iz samoga Korlata, prikazivanjem filma na dostojanstven način odali su počast nevinim Korlaćanima, stradalim u Domovinskom ratu.

Možda vam se svidi i ovo ...