Dan tehničke kulture u Obrovcu, 9. travnja 2019.

Zajednica tehničke kulture Zadarske županije u suradnji s Udrugom tehničke kulture Faust Vrančić iz Obrovca i Srednjom i Osnovnom školom Obrovac organizirala je 9. travnja 2019.  Dan tehničke kulture u Obrovcu.

U Sportskoj dvorani Srednje škole u Obrovcu predstavile su se brojne udruge Zajednice tehničke kulture Zadarske županije: Aeroklub “Zadar”, Društvo informatičara “Zadar”, Ronilački klub “KPA Zadar”, Foto klub “Kornat” Kukljica,  Foto – kino – video klub “Zadar“, CB radio klub “Donat” Zadar, Astronomsko astronautičko društvo “Zadar”, Udruga tehničke kulture Faust Vrančić Obrovac i Radio klub “Zadar”.

Djeci i gostima obratio se g. Željko Modrić, ravnatelj OŠ Obrovac i g. Željko Vidović, predsjednik Zajednice tehničke kulture Zadarske županije. Otvaranju su prisustvovali i dugogodišnji bivši predsjednik Zajednice tehničke kulture Zadarske županije, g. Duško Kraljev i dugogodišnji bivši tajnik Zajednice tehničke kulture Zadarske županije, g. Željko Čizmić te g. Slobodan Jurjević, zamjenik gradonačelnika Grada Obrovca.

Djeca i gosti imali su prilike iskušati se u brojnim aktivnostima kao izradi raketa, upravljanju dronovima, mBot robot setom, radiostanicama, fotoaparatima i kamerama, isprobati opremu ronilačkog kluba i teleskopom pogledati izravno u Sunce. Odaziv djece je bio velik, a zaključak organizatora je da se ovakva predstavljanja i radionice moraju češće organizirati. Naglasak je stavljen na zainteresiranost djece za neku od udruga Zajednice te mogućnost osnivanja sekcije udruge u Obrovcu. Na ovaj način u potpunosti se ostvaruju temeljni ciljevi i zadaci Zajednice, a to su poticanje i promicanje aktivnosti tehničke kulture usklađeno djelujući sa svim članicama i to posebno na stjecanju izvanškolskog tehničkog, tehnološkog, informatičkog, tehničko-gospodarskog i poslovnog znanja, njegovanje stvaralaštva djece i mladeži, te popularizacija znanosti i tehnike.

Možda vam se svidi i ovo ...