ŽUPANIJSKA RAZINA ROBOKUP NATJECANJA ZADARSKE ŽUPANIJE

Dana 10. svibnja 2024. godine u prostorijama Aerokluba Zadar održano je Županijsko natjecanje Robokup Zadarske županije. Na natjecanju su sudjelovale 3 ekipe (9 učenika) iz 2 škole i 1 udruge sa 3 mentora. Suorganizator ove godine bili su Zajednica tehničke kulture Zadarske županije i Društvo informatičara Zadar.

Robokup je ekipno natjecanje učenika viših razreda osnovnih škola iz elementarne robotike koje Hrvatska zajednica tehničke kulture provodi u suradnji s Hrvatskim robotičkim savezom, županijskim i gradskim zajednicama tehničke kulture i osnovnim  školama. Natjecateljska ekipa se sastoji od tri učenika osnovnih škola, udruga ili posebnih odjela osnovnih škola od petog do osmog razreda koje na natjecanje dovodi jedan mentor. Natjecatelji unutar svake ekipe zajednički izrađuju jednak projektni zadatak tijekom 2 puna sata (120 min) na županijskoj razini.

Sudjelovali su:

  Rbr.Škola ili udruga koju predstavlja učenikIme i prezime mentora
1.OŠ Stanovi, ZadarJosip Kalebić
2.OŠ Zadarski otoci, ZadarBranka Čatlak
3.Društvo Informatičara, ZadarJasmin Agić

Nakon završetka natjecanja ocjenjivačko povjerenstvo bodovalo je sve radove te su ostvareni sljedeći rezultati:

  1. MJESTO:
  • Ivan Višić, OŠ Stanovi Zadar, mentor Josip Kalebić
  • Josip Višić, OŠ Stanovi Zadar, mentor Josip Kalebić
  • Toni Krička, OŠ Stanovi Zadar, mentor Josip Kalebić

2. MJESTO

  • Ana Lucia Lovrić, OŠ Zadarski otoci Zadar, mentor Branka Čatlak
  • Natali Lovric1, OŠ Zadarski otoci Zadar, mentor Branka Čatlak

  • Lea Radman, OŠ Zadarski otoci Zadar, mentor Branka Čatlak

Prve dvije ekipe (1. i 2. mjesto) na županijskoj ražini plasirali su se na državno natjecanje koju će organizirati Hrvatska zajednica tehničke kulture i Hrvatski robotički savez u Imotskom od 14.-16.lipnja 2024. godine.

Svim učenicima su podijeljene pohvalnice za sudjelovanje, mentorima zahvalnice i priznanja učenicima za osvojena prva dva mjesta.

Možda vam se svidi i ovo ...