Izložba astrofotografije Astronomske udruge Zadar u zadarskim osnovnim školama

U sklopu cjelogodišnjeg programa 2023. godine “Astronomska udruga Zadar”, Zadar u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Zadarske županije provodi popularizaciju znanosti i astronomije u školama i vrtićima u Gradu Zadru i Zadarskoj županiji. Udruga održava predavanja, astronomske radionice, promatranja kroz teleskope i izložbe astrofotografija članova udruge.

Dana 14. studenog 2023. postavljena je izložba astrofotografije Astronomske udruge Zadar u predvorju OŠ Galovac. Učenicima su predstavljene zanimljive fotografije nebeskih tijela i galaksija.

Dana 22.11.2023. održane su dvije astronomske radionica za 1. i 3. razred te je postavljena izložba astrofotografije Astronomske udruge Zadar u predvorju OŠ Bibinje.

Postavljena izložba u Osnovnoj školi Bartula Kašića Zadar. Za darovite učenike održana je i radionica na kojoj su učenici imali priliku vidjeti razne teleskope i postaviti kreativna i interesantna pitanja. Radionica je odrađena u suradnji sa školskom knjižnicom, na kojoj su učenici čitali ulomke iz knjige Mali princ i povezivali sadržaj s predavanjem o svemiru.

Može biti slika sljedećeg: tekst

Možda vam se svidi i ovo ...