Društvo pedagoga tehničke kulture Zadar proslavilo 25. godina postojanja i rada

Društvo pedagoga tehničke kulture Zadar Svečanom Skupštinom i uz prigodni program 12. svibnja 2023. u Osnovnoj školi Ploča, Zadar (Područnoj školi OŠ Krune Krstića) proslavilo je 25. godina postojanja i rada.

Društvo okuplja učitelje Tehničke kulture Zadra i Zadarske županije i djeluje na promicanju tehničke kulture kod djece osnovnoškolskog uzrasta, sudjeluje u pripremi učenika za natjecanja iz tehničkog područja, organizira i provodi natjecanja i lige, radi na usavršavanju učitelja i rad s pripravnicima, te svoj doprinos daje kao pridružena članica Zajednice tehničke kulture Zadarske županije i Hrvatskog saveza pedagoga tehničke kulture. Iako nema svoje prostorije, u kojima može provoditi aktivnosti, članovi Društva rade s mnogo volje i ljubavi nastoje pozitivnu energiju prenijeti na naše polaznike. Aktivno sudjeluje u provođenju radionica od općeg značaja za širu zajednicu  i STEM područja.

Svim nazočnim sudionicima proslave prvo se obratila ravnateljica OŠ Krune Krstića Jasmina Matešić koja nam uvijek izlazi u susret i daje na raspolaganje prostorije, te prepoznaje važnost rada udruge i potiče na daljnje aktivnosti. Predsjednica Društva, Renata Čizmin u ime svih članova društva pozdravila je nazočne i ukratko predstavila aktivnosti Društva. Na osnivanje i početke djelovanja Društva podsjetio je prvi predsjednik Društva g. Milan Utković. Prigodnim govorom i riječima potpore sve nazočne pozdravio je i bivši predsjednik Zajednice tehničke kulture Zadarske županije g. Duško Kraljev.  Na dobru suradnju i nastavak aktivnosti istaknuo je sadašnji predsjednik ZTK g. Željko Vidović. Istaknuti gosti ove obljetnice bili su i g. Tihomir Tomčić, ravnatelj Srednje strukovne škole Vice Vlatkovića i gđa Iva Klepo Lepur, dipl.inž. arhitekture koji su govorili o bitnosti  sinergiji svih dionika u tehničkoj kulturi. Obljetnicu je uveličao i pjesmom Bend OŠ Krune Krstića sačinjen od nastavnika: Anita Nikić – vokal, Sani Arbanas  i Julije Žigo– gitara. Uz želje za nastavkom dobre suradnje I još mnogo dobrih radionica, natjecanja i razmjene iskustava, svečani skup je završen uz mnogo dobre pjesme i druženja.

Možda vam se svidi i ovo ...